De 21 nominerede er nu udvalgt (2023)

Hele 138 projekter og ildsjæle – fordelt på i alt 211 indstillinger – er indstillet til syv priser for Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2022. Priserne uddeles den 7. juni ved den første officielle fejring af de mange kliniske forsøg og afprøvninger, som foretages rundt om i det danske sundhedsvæsen.

Dommerjuryen for de syv priser har netop udvalgt tre nominerede i hver kategori – i alt 21 nomineringer – der skal kæmpe om at blive Danmarks bedste kliniske forsøg eller afprøvning 2022.

Der uddeles priser for årets forskerinitierede forsøg, årets virksomhedsinitierede forsøg, årets patientfokus, årets offentlig-private samarbejde, årets nyskabelse, årets nye forskningsmiljø og årets ildsjæl.

”Jeg er meget positivt overrasket over, at vi har fået så mange indstillinger til priserne. Kliniske forsøg er helt centralt for udviklingen af nye lægemidler, nye behandlingsformer og nyt medicinsk udstyr. Derfor har vi valgt at hylde dem, der står bag, og antallet af indstillinger viser, at der er masser af gode kandidater og ildsjæle, som fortjener at blive fremhævet og anerkendt”, siger Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif.

Det er Danske Patienter, Dansk Selskab for Fysioterapi, Dansk Sygepleje Selskab (DASYS), Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Lægeforeningen, Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, Medicoindustrien, Fagforeningen Pharmadanmark – Akademikere i Life Science – og Trial Nation, der med Dagens Medicin som mediepartner står bag priserne for Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2022.

Prisuddelingen finder sted den 7. juni i Life Science Huset, Lersø Park Allé 101, København Ø.